Çiğli Bosch Servisi 0232 271 71 14 ~ Beyaz Eşya, Kombi ve Klima Servisi

Çiğli Bosch Servisi 0232 271 71 14


Çiğli Bosch Servisi - 0232 271 71 14


Çamaşır Makinesi Titreşim Yapıyor 

Çamaşır makineleri ev ortamında en büyük kurtarıcı olarak nitelendirilmektedir. Kısa süre içinde çok fazla gelişmeye gidilmesi de bu konuda hanımların sevincine sebep olmaktadır. Uzun yıllar kullanabileceğiniz sağlam aksanlı beyaz eşyalar içinde çamaşır makineleri, bir süreden sonra ortaya çıkan yüksek performans ihtiyacından ve aksanlardaki aşınmalardan dolayı sorunlara kapı aralamaktadır.

Bunun önüne geçebilmek için her türlü önlem alınsa da makinenin yaşı ilerledikçe ya da ufak bir kullanım hatası ile sıkıntılar kendini göstermektedir. Son zamanlarda sıklıkla karşılaşılmaya başlamış olan özel durumlardan biri çamaşır makinesi titreşim yapıyor durumudur. Bu konuda neredeyse her ev içinde bir şikayet alınmaktadır.

İlk başlarda bakıldığında çok önemli ve kritik bir durum gibi görülmektedir. Aslında çok küçük ipuçları ile bu sorunun önüne geçilebilmektedir. Hatta bu titreşim konusu bazı zamanlarda o kadar çok abartılmaktadır ki makinenin çalıştıktan bir süre sonra salona kadar yürüyerek geleceğine dair espriler yapılmaktadır. Bu kadar sık karşılaşılan bir durum olduğunda çözümün de çok basit olacağını düşünebiliriz.





Çamaşır Makinesi Titreşim Yapıyor, Bunun Sebebi Nedir?

Genellikle mekanik bir sorun gözlenmemektedir. Sorun tespiti için Çiğli bosch servisi'ni çağırabilirsiniz.Genel olarak çok basit hatalar sebebi ile bu titreşim sorununun ortaya çıktığı bilinmektedir. İşte çamaşır makinesi titreşim yapıyor dediğinizde dikkat etmeniz ve kontrol etmeniz gereken noktalar şunlardır:

Çamaşır makinesinin bulunduğu zemine dikkat edilmelidir. Düz ve çok sert bir yere dayanmaması gerekir. En önemli nokta ise ayaklarının aynı hizada durmasıdır. Makine çalışırken içindeki aksan hareketleri sebebi ile hareket etmesi normaldir. Ancak yürür gibi öne gelmeler ya da tıkır tıkır sesler çıkararak titremesi normal değildir. Ayaklarının ayarlanması ile sorun yüzde 70 düzelmektedir.

Ayaklar ayarlandıktan sonra halen bu sorun devam ediyorsa bu sefer de makinenin altında ya da çevresinde çalışmasına engel olacak bir etken olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Sert bir taş ya da ufak bir engel bile makinenin çalışma düzeninde anormalliklere sebep olabilecektir. Çevresindeki sert maddelerin uzaklaştırılması ile bu sorunun da üstünden gelinebilmektedir.

Her ne kadar ilgisinin olmadığı düşünülse de makine içine yerleştirilecek olan eşyaların da büyük ilgisi vardır. Gereğinden fazla eşya konulan makinelerde titreme meydana gelebilir ve bunun yanında dengeli olarak çamaşırların yerleştirilmesi gerekmektedir.

Çok sık karşılaşılan bir sorun olmasa da bazı zamanlarda makinedeki rulmanların değişme zamanının geldiği de bilinenler arasındadır. Zamanla aşınan bu rulmanlar sıkma esnasında haddinden fazla sürtünme yaparak aşırı sese ve titreşime sebep olmaktadır. Tek çare rulmanların değişimidir.

Dengesiz yüklerin önüne geçilebilmek için makinelerin içine amortisör koyulmaktadır. Bu şekilde makine çalışırken yaylanma hareketi ile ses azaltılmaktadır. Eskiden 4 adet amortisör kullanırken günümüzdeki makinelerde daha sağlam ama 2 tane amortisör tercih edilmektedir.

Bu amortisörlerin bozulması sebebi ile de makineniz titreyerek yürümeye başlayabilir. Çiğli Bosch Servisi tarafından amortisörlerin değişimi uygundur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Özel Arama