Sarıgazi Arçelik Servisi - 0216 471 59 56 ~ Beyaz Eşya, Kombi ve Klima Servisi

Sarıgazi Arçelik Servisi - 0216 471 59 56


Sarıgazi Arçelik servisi  - 216 471 59 56

 Buzdolapları gündelik yaşamımız sırasında alışkanlık haline gelmiş, yaşamımızda aldıkları önemli rol ve vazgeçilmezliği ise neredeyse unutulmuştur. Buzdolaplarının yaşamlarımıza sağladıkları katkılar ve yaşam standartlarımıza etkileri, bu cihazların çeşitli nedenlerle arızalar oluşturduğu zamanlarda ortaya çıkar. Buzdolapları genel olarak kullanım koşullarına dayanıklı olarak geliştirilen özel bir teknolojiye sahiptir. Bununla birlikte kurulum ve kullanım hatalarından kaynaklanan ve bu şekilde çalışmanın oluşturduğu yıpranmalar neticesinde, çeşitli arızalara ortaya çıkabiliyor.

 Sarıgazi Arçelik Servisi, uzun yıllardır başarıyla sürdürdüğü teknik servis bakım hizmetleri sırasında çözümlendirdiği arızaların nedenleriyle ilgili de bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmanın sonuçlarının gösterdiği veriler, buzdolaplarının arızalarının genel anlamda yoğun şekilde kurulum ve konumlandırma hatalarından ileri geldiği tespit edilmiş durumda. Her cihazla birlikte tüketiciye verilen kullanma kılavuzunda, cihazların kurulumu sırasında dikkat edilmesi gereken tüm detaylar aktarılıyor olmak birlikte, dekoratif kaygılar, yerden kazanma ve benzeri sebepler ileri sürülerek ve herhangi bir zararın olmayacağı düşünülerek buzdolapları yanlış veya hatalı bir şekilde konumlandırılıyor. En sık karşılaşılan arızların oluşma nedenleri arasında ilk sıralarda, buzdolaplarının kalorifer, ocak ve benzeri ısı kaynaklarına yakın bir şekilde konumlandırılması, güneş ışığına doğrudan maruz kaldığı bir alanda kullanılması geliyor. Herhangi bir ısı kaynağına bu denli yakın olan buzdolapları, ortam ısısının yükselmesine paralel olarak olması gerekenden daha yoğun ve sürekli bir şekilde çalışmaya başlıyor. Bu durum zaman içerisinde hassas olan teknik ve teknolojik aksamın etkilenmesine, yıpranmasına ve çeşitli arızaların ortaya çıkmasına neden olabiliyor.

Benzer şekilde Buzdolaplarının etrafında bırakılması gereken en az 10 santimetrelik boşluk, genel olarak dikkat edilmeyen önemli bir ayrıntıdır. Buzdolaplarının konumlandığı zeminde bulunan halı ve benzeri zemin örtüleri ile çeşitli maddelerin cihazın altındaki boşluğu kapatması, cihazın çalışması sırasında oluşan ısının dağılması teknolojisini kullanamamasına ve oluşan yüksek ısının da, pek çok aksamının bu durumdan etkilenmesine neden oluyor. Cihazınızın kurulduğu zeminin düz, sert ve nemden uzak olmasına dikkat edilmeli ve yanı sıra arkasında en az 10 santimetrelik bir boşluk bırakılmalıdır. Cihazınızın kurulumu sırasında

Sarıgazi Arçelik Servisi teknik personellerinden yardım talep etmeniz, ileride oluşabilecek pek çok olumsuzluğun önüne geçebilmenizi sağlar. En sık yapılan yanlışlardan biri olan sıcak gıdaların buzdolabına konulması, buzdolaplarının değişen iç ortam ısısını dengeleyebilmek için yoğun bir şekilde çalışması anlamına gelir. Bu durumun sürekli tekrar etmesi, cihazın sürekli olarak yoğun bir şekilde gerekli soğutmayı yapmaya çalışmasına neden olur. Böylece olması gerekenden daha yoğun çalışan cihaz, aşırı derecede ısınır ve teknik aksamı yıpranır. Uyulması gereken bu basit kural yani; sıcak gıdaların dışarıda soğutulduktan sonra buzdolabına konulması kuralı, oluşan pek çok arızanın önüne geçtiği gibi, cihazınızın verimli ve uzun bir kullanım ömrüyle kullanılmasında önemli bir etkendir. Sarıgazi Arçelik Servisi çağrı merkezi, her türlü hizmet taleplerinizi her gün ver saat karşılayabilecek bir şekilde oluşturulmuştur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Özel Arama