Çamaşır Makinemde Yumuşatıcı Gözünde Su Kalıyor, Ne Yapmalıyım? ~ Beyaz Eşya, Kombi ve Klima Servisi

Çamaşır Makinemde Yumuşatıcı Gözünde Su Kalıyor, Ne Yapmalıyım?

 


Çamaşır makinenizin deterjan çekmecesinde bulunan yumuşatıcı gözünde yıkama sonrasında su kalması problemini yaşıyor olabilirsiniz. Makinenizdeki bu sorunun çözümü bulunuyor. Bu nedenle doğrudan yıkamayı etkilemiyor diye göz ardı almama gibi bir yaklaşımda bulunmamalısınız. Çamaşır makinenizin yumuşatıcı gözünde su kalıyor ise Arçelik Servisi hizmetlerimizi kullanmadan, bireysel olarak yapabileceğiniz bir dizi kontrol ve müdahale seçeneğiniz bulunuyor.

Çamaşır Makinesi Deterjan Çekmecesi Temizliği

Çamaşır makinelerinde sıkça gördüğümüz bu sorun için basit müdahalelerle de çözüm sağlama şansınız bulunuyor. Eğer çamaşır makinenizin yumuşatıcı gözünde su kalıyorsa deterjan çekmecesini temizlemekle işe başlayabilirsiniz. Çünkü zaman içerisinde deterjan ve yumuşatıcı kalıntıları deterjan çekmecesinde birikintilere neden oluyor. Zamanla bu kalıntılar, kalıplaşarak su tazyik şiddetini etkileyebiliyor ve hatta tıkanmalara neden olabiliyor. Bu yüzden Arçelik Servisi olarak, makinenizin çekmece temizliğini yapmanızı öneriyoruz. Çamaşır makinenizin deterjan çekmecesini temizlemek için çekmeceyi öne doğru iyice çekin. Daha sonra yerinden çıkartmak için içerisinde yer alan mavi parçanın üstüne biraz bastırarak, çekmeceyi kendinize çekin. Böylelikle çekmeceyi yerinden çıkartabilirsiniz. Çıkarttığınız çekmeceyi bol su altında kullanmadığınız bir diş fırçası yardımıyla iyice temizleyebilirsiniz. Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra iyice kurulayıp, yerine yine mavi parçaya hafif baskı uygulayarak, takabilirsiniz.

Konsantre Yumuşatıcıyı Fazla Koyuyor Olabilirsiniz

Çamaşır makineleri için geliştirilen konsantre yumuşatıcılar daha düşük miktarlar, daha fazla çamaşır yıkama şansını bulunuyor. Ancak konsantre yumuşatıcıları, normal yumuşatıcı miktarına eş değer olarak koyarsanız, yıkama sırasında yoğun olan yumuşatıcıyı tamamen alamaz ve yıkama sonunda yumuşatıcı bırakır. Bu sorunu konsantre yumuşatıcıyı su ilavesiyle yoğunluğunu kaybettirerek, çözebilirsiniz.

Çamaşır makinesi teknik arızası olabilir

Çamaşır makinenizin yıkama sonunda yumuşatıcı bırakması sorunu kullanım hatalarından değil de teknik bir arızadan kaynaklı olabilir. Böyle bir durumda işi ehline bırakmak, hem sizin hem de makineniz için çok daha güvenli olacaktır. Çekmeköy Arçelik Servisi merkezimiz 7 gün 24 saat tam donanımlı mobil gezici servis araçlarıyla bu tip çamaşır makineleri arızaları için her zaman yanınızda bulunuyor. Garantili çamaşır makinesi arıza onarım hizmetlerimizle makinenizin yumuşatıcı gözünde yumuşatıcı kalması probleminden güvenle kurtulabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Özel Arama