Bulaşık Makinesinin Üst Pervanesi Neden Dönmüyor? Çözümü Nedir? ~ Beyaz Eşya, Kombi ve Klima Servisi

Bulaşık Makinesinin Üst Pervanesi Neden Dönmüyor? Çözümü Nedir?

 


İçerisine aldığı suyu yüksek tazyikli şekilde bulaşıkların üzerine püskürten bulaşık makinelerinde bu işlem pervaneler vasıtasıyla gerçekleştirilir. Bulaşık makinelerinin içerisinde hem en altta hem de en üstte 2 adet pervane bulunuyor. Bulaşık makinesinde bulunan bu pervaneler yıkama işlemi sırasında programa uygun olarak bulaşıkların üzerine dönerek, su püskürtür. Böylelikle bulaşıkların kirinden ve deterjanından tamamen arınarak, yüzde yüz hijyenik hale gelmesi sağlanır. Bulaşık makinesinin üst pervanesinin dönmemesi makinenizin kullanımında ciddi sorunlar gözlemlemenize neden olur. Bu sorunları yaşamamak için üst pervanenin arızasının giderilmesine yönelik profesyonel müdahaleyi Arçelik Servisi merkezimizden alabilirsiniz.

Bulaşık Makinesinin Üst Pervanesi Neden Dönmez?

Bulaşık makinesinin yıkama fonksiyonunun en temel bileşenlerinden birisi olan alt ve üst pervanelerinin sorunsuz şekilde çalışması çok önemlidir. Aksi halde bulaşık makinenizden verim alamazsınız. Özellikle bulaşık makinesi iyi yıkamıyor, bulaşık makinesi leke bırakıyor gibi pek çok farklı şikayetle karşı karşıya kalma ihtimaliniz bulunur. Bulaşık makinelerinde yer alan üst pervanenin dönmemesi yıkama işlemini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirememeye neden olur. Bulaşık makinenizin üst pervanesinin dönmemesi birden fazla husus nedeniyle ortaya çıkmış olabilir.

Bulaşık makinelerinde üst pervanenin dönüşünü yapamaması genel olarak fıskiye deliklerinde tıkanma meydana gelmiş olması, pervanede kırılma gibi fiziksel bir deformasyon söz konusu olabilir. Ayrıca son yıkama işlemi esnasında pervanenin bulaşıklara çarparak, yerinden çıkmış olma ihtimali de bulunur. Bunun dışında bulaşık makinenizin pervanesinin dönüşünü sağlayan ilgili motor bileşeninde arızalanma meydana gelmiş olabilir. Tüm bu olasılıkların değerlendirilmesi için Arçelik Servisi uzmanlarımız tarafından hassas çalışmalar gerçekleştirilir.

Bulaşık Makinesinin Üst Pervanesinin Dönmemesi Sorunu Nasıl Çözülür?

Bulaşık makinenizin üst pervanesinin dönmemesi problemi temel olarak üzerinde yer alan fıskiye deliklerinin tıkanmış olmasından kaynaklanır. Çünkü böyle bir tıkanma dönüş üzerinde doğrudan engel teşkil edebilir. Bu nedenle uzman teknikerlerimiz tarafından süratle tıkanan üst pervane üzerindeki fıskiye deliklerindeki tıkanıklık hızla giderilir.

Bulaşık makinenizin pervanesinin yerinden çıkmış olması da pratik şekilde çözülebilecek bir sorundur. Eğer bulaşık makinenizin üst pervanesinin kırılmasından kaynaklı dönüş yapamıyor olduğu belirlenir ise üst pervane sökülerek, yerine orijinal olan yedeği takılır. Bunun dışında Sarıgazi Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz tarafından makinenizin pervanelerindeki dönüş gücünü oluşturan kaynak olan motorda kısmi arızalanmalar söz konusu olabilir. Bu durumda uzmanlarımız tarafından yerinde servis müdahalesi ile arızalı olan pervane motorlarının yenisiyle değişimi gerçekleştirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Özel Arama